СИЛАТАЕ В ТЕБ открива ритъма на посланията, които се отправят в блог статията, обиколила света, на уругвайския журналист и писател Леонардо Хаберкорн  и чупещият рекордите по гледаемост на видеа на българския влогър и издател на книгата „Топ мистериите на България“ Слави от The Clashers.

И двамата имат важната мисия да обучават младите хора-ученици и студенти. И двамата имат различния подход да предадат важни и интересни знания. Сблъскват се проблемите и реалиите на новото време. Децата са в интернет, там има много информация, но без важни смислени връзки. Децата се губят в морето от информация, но и намират отговори на много свои въпроси.

Уругваецът Леонардо декларира, че в днешно време „Посредственото минава за добро“, което е много жалко за учениците и студентите, които губят желание да бъдат различни, да творят, да учат и да намират смисъл и значение в това, което изучават в учебниците. СИЛАТА Е В ТЕБ търси начини да преодолее това, че децата не запомнят, не интерпретират, не надграждат, а се хлъзват по гладката повърхност на посредствеността. Според Леонардо децата не общуват достатъчно стойностно у дома с родителите си, все по-малко обсъждат случки, взаимоотношения и теми на деня.

СИЛАТА Е В ТЕБ  се присъединява към това мнение и затова търси мнения, съвети и начини да достигне до децата и родителите. Новите медии са един от каналите. Не можем да не приемаме социалните медии, които тържествуват тук и сега. Напротив тъмната страна, която съществува в смартфона с интернет е възможност да се осветлят много от темите, които са важни за младите хора.

Не случайно Слави от The Clashers чупи рекорди и достига до децата и успява да им даде т.нар. къси истории, предпочитани за гледане и поднасящи информацията в подходящ и вълнуващ начин. Той самият споделя в интервю за Нова Телевизия, че децата общуват с него на различни теми, свързани с ученето, ролите в училище, липсата на емпатия и разбиране, агресия и други. Теми, които децата не обсъждат с родителите си, предпочитат да намерят отговорите от техния идол, намиращ се в интернет. Човекът, който отделя всеки ден от времето си, за да говори, представя факти и да общува с децата на техния език за техните проблеми и същевременно да поднася интересни теми като тези в книгата му „Топ мистериите на България“, включително за българския феномен баба Ванга.

Общуването с децата, намирането на каналите и желанието да се намери подхода са един от начините да създаваме, да интригуваме, да събудим СИЛАТА В ТЕБ, която дреме и така да бъде събудена в децата за познание.

Share this:

Leave a Comment

Your email address will not be published.