Случва ли ви си често да се замисляте дали можете повече или искате да постигнете повече като родител? Случва ли се да ставате свидетели на истории за деца, които са самостоятелни, справят се чудесно в училище и са безкрайно щастливи от своята  комуникация със своите съученици и учители. Това понякога прилича на сценарий на филм с щастлив край. В нашата занималня се стараем да режисираме такива сценарии и да помагаме на родителите и техните деца. Как постигаме това?

Екипът на ученическа занималня СИЛАТА Е В ТЕБ се вдъхновяваме от сценарии, които ни предлагат научна фантастика и добри образователни практики.  По своеобразен начин осмисляме джедайската философия и я поставяме като фундамент в разбирането за развитието на децата в занималнята. Харесва ни да се гмурваме във фантастичната поредица на Star Wars и да вярваме, че силата може да се овладява и същевременно да бъдем добри в преодоляването на всякакви трудности.  Големи и малки вярваме, че ако имаме добри пътеводители и намираме вдъхновение, можем да постигаме повече.

Научната фантастика ни дава възможност да мечтаем и да се приземяваме в други светове и да изживяваме приключения. Оценяваме труда на хората, които са измислили планети, галактики и измислени вселени и посредством завладяващи истории разширяват нашия кръгозор и отварят врати към умението да измисляме и фантазираме. Нашите деца изживяват такива фикции и обичат да фантазират. Ние ги поощряваме още повече да мечтаят, мислят и създават. Опитваме се да развиваме фантазията на децата и да поощряваме тяхното любопитство към науката и нейните закономерности. Посредством различни занимания нашите деца срещаме и с необятния свят, който представя науката. Отваряме врати към нови вселени, в които съществуват правила и закони. Запалваме интереса и към рационалната логика.

Играта, фантастиката и науката са светове, които си заслужава да бъдат вплетени. Това е нашата формула на вдъхновение и начин нашите децата да постигат повече.

Вие, родителите, да бъдете вдъхновявани и удовлетворени от тяхната изобретателност и постижения.

Share this: